RM60.00
IN STOCK

TONGKAT ALI CAPSULE

ANTARA KESAN PENGGUNAAN TONGKAT ALI CAPSULE:

  • Mengaktifkan sel hormon testosteron
  • Membantu meningkatkan tenaga dalaman dan luaran
  • Membantu dari segi seksualiti lelaki
  • Memberi tenaga tambahan, lebih2 lagi selepas seharian bekerja
  • Meningkatkan keyakinan diri

Tongkat Ali Capsule.

Sedikit Pengenalan.

Tongkat Ali adalah tumbuhan herba asli yang mempunyai nilai perubatan tersendiri berasal dari negara2 asia tenggara termasuklah Malaysia.

Tongkat Ali mengandungi bahan2 aktif seperti eurycomalacton, eurycomanol dan eurycomanon yang menjadikannya sesuai untuk membantu merawat pelbagai penyakit.

Kebanyakan komuniti Melayu dan negara asean telah menggunakan air rebusan Tongkat Ali sejak sekian lama sebagai minuman untuk meningkatkan tenaga, memperbaiki daya seksual dan membantu merawat penyakit.

Selama bertahun-tahun, pakar2 perubatan telah menjalankan pelbagai kajian untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kegunaan Tongkat Ali untuk kesihatan.

Sehingga hari ini, produk2 berasaskan Tongkat Ali telah mendapat permintaan yang tinggi kerana khasiatnya.

ANTARA KESAN KEBAIKAN KESIHATAN YANG KETARA TERMASUK:

1. Merangsang prestasi tenaga
-tongkat ali mengandungi bahan2 yang bertindak sebagai anti-oksidan untuk melindungi sel2 dan membantu meningkatkan peredaran darah serta menjana lebih tenaga dan stamina.

2. Pemangkin Sintesis Testosteron
-Pada suatu keadaan dimana pengeluaran testosteron badan tidak mencukupi, Tongkat Ali ekstrak boleh membantu badan meningkatkan penghasilan testosterone secara semulajadi, menjadikan ia supplemen yang bernilai tinggi bagi lelaki.

3. Meningkatkan Libido
-Tongkat Ali secara meluas dirujuk sebagai "herba viagra" di Malaysia kerana kemampuannya untuk meningkatkan keinginan seksual. Menurut kajian yang terdapat dalam Journal of Tropical Forest Science, tumbuhan ini mengandungi kelas peptida yang dikenali sebagai "eurypeptides" yang meningkatkan libido. Untuk mencapai matlamat ini, eurypeptides mengembalikan tahap normal testosteron dengan meningkatkan kadar pelepasan testosteron.

4. Membantu membakar lemak berlebihan dan menguatkan otot2.
-Tongkat Ali membantu meningkatkan keupayaan untuk membakar lemak badan dan menukarkan protein ke dalam serat otot, meningkatkan jisim otot tanpa lemak.

5. Merawat kanser
-satu kajian yang terdapat dalam Journal Produk Semulajadi, menyatakan bahawa ekstrak akar ini mengandungi alkaloid beta-Carboline yang memberikan kesan cytotoxicity ketara terhadap sel2 kanser payudara dan kanser paru-paru.

6. Merawat malaria
-Penyelidik yang terlibat dalam kajian yang sama juga mendapati bahawa ekstrak beta-Carboline adalah berkesan merawat malaria.

7. Melegakan tekanan minda
-Menurut kajian, mengambil Tongkat Ali ekstrak setiap hari akan merendahkan tahap kortisol yang membawa kepada peningkatan dalam profil hormon yang mengawal tekanan minda

8. Penawar kebimbangan
-Tongkat ALi menghasilkan kesan anxiolytic sama seperti yang dihasilkan oleh diazepam

9. Anti-Bakteria
-Ekstrak larut air Tongkat Ali berfungsi sebagai agen anti-bakteria yang kuat.

10. Mengawal paras gula dan kolestrol darah.
-Di Malaysia, penyelidik telah menemui Tongkat Ali mempunyai kesan yang sangat baik dalam mengawal paras gula dan paras kolestrol darah.

Pada minggu pertama anda, anda tidak akan melihat perubahan yang besar dalam badan anda kerana tahap testosteron anda hanya lebih sedikit daripada biasa, cuma terdapat sedikit peningkatan daya seksual dan lebih bertenaga daripada biasa.

Pada minggu kedua, anda akan melihat peningkatan mantap dalam stamina dan kadar pemulihan yang lebih cepat selepas menggunakan tenaga fizikal dan minda yang banyak.

Dalam minggu tiga anda akan alami peningkatan paras tenaga yang lebih mantap. anda akan lebih bersemangat dengan bertenaga serta tahap libido semakin meningkat.

Dalam minggu keempat, anda juga akan merasakan jisim otot tanpa lemak lebih padat serta pengurangan ketara dalam lemak badan. Badan anda akan terasa lebih mantap dan bertenaga.

Pada minggu kelima dan keenam, tahap testosteron anda akan jauh lebih tinggi daripada biasa, ini pegalaman daripada pelbagai kebaikan dari supplemen Tongkat Ali.

Hanya pastikan anda menggunakannya mengikut penggunaan yang disyorkan pada label untuk memaksimumkan faedah Tongkat Ali.

Bahan2

100% Tongkat Ali (Eurycoma longifolia Jack 10:1 (Root)


Standard Delivery : Within - days
Shipping Cost :