Eurycoma longifolia (commonly called tongkat ali or pasak bumi)

 

 

1. Meningkatkan libido secara semulajadi

Tongkat Ali berfungsi untuk meningkatkan libido secara alami. Libido yang meningkat sangat berguna untuk menambah gairah seksual bagi lelaki dan wanita sehingga akan menjaga keharmonian keluarga. Peningkatan libido ini terjadi secara terkawal dan sangat sesuai untuk semua lelaki..

2. Meningkatkan testosteron

Tongkat Ali akan meningkatkan kemampuan seksual lelaki dengan meningkatkan pengeluaran hormon testosteron dalam tubuh. Mengikut penelitian secara klinikal, peningkatan tahap testosteron dalam tubuh sangat penting dalam menjaga kesegaran dan tenaga seseorang lelaki.

3. Menguatkan alat kelamin lelaki.

Bukan sahaja ubat untuk meningkatkan tahap kejantanan lelaki, Tongkat Ali yang menyebabkan peningkatan hormon testosteron dalam tubuh juga sangat penting bagi pertumbuhan organ khusus lelaki seperti zakar, skrotum, testis dan seminal vesikel. Organ-organ tersebut memerlukan kehadiran testosteron yang mencukupi agar dapat berfungsi secara optimum.

4. Menambah tenaga

Herba Tongkat Ali juga berkhasiat untuk menambah tenaga sehingga badan tidak cepat letih ketika bekerja. Hal ini tentu sangat diperlukan oleh lelaki dimana bukan sahaja hebat diranjang malah kuat dalam mencari nafkah.

5. Membakar lemak dan mencegah penuaan

Tongkat Ali juga memiliki fungsi untuk membakar lemak dan mencegah penuaan. Tongkat Ali akan meningkatkan lipogenesis yang berfungsi membakar lemak yang kemudian akan bertindakbalas untuk penurunan berat badan dan mengurangi risiko yang berhubungan dengan jantung. Tidak hanya itu, Tongkat Ali juga akan mengawal hormon globulin sehingga tahap hormon testosteron yang tersedia memadai. Ini sangat berguna untuk membantu pencegahan proses penuaan diri

5. Menurunkan tekanan darah

Peningkatan hormon testosteron yang dihasilkan oleh Tongkat Ali juga akan menurunkan tekanan darah sehingga akan memperkecil risiko penyakit yang berhubungan dengan peningkatan tekanan darah.

6. Meningkatkan metabolisme tubuh

Metabolisme tubuh yang lancar akan memperkuat daya tahan tubuh serta menghilangkan rasa mudah letih. Inilah salah satu khasiat dari Tongkat Ali bagi kesihatan penggunanya.

7. Tanpa kesan sampingan

Oleh kerana ianya adakah bahan semulajadi, Tongkat Ali tidak memiliki kesan samping dan selamat untuk diminum. Hal ini jelas berbeza dengan ubat kuat lainnya, khususnya yang diperbuat dari bahan kimia, yang dalam jangka waktu yang lama akan bertindak balas dan memberi kesan yang tidak baik bagi penggunanya.

8. Dapat digunakan Lelaki dan Wanita

Tidak hanya untuk Lelaki, Tongkat Ali juga dapat diambil oleh wanita. Manfaat Tongkat Ali bagi wanita juga akan terasa dalam meningkatkan gairah seksual dan meningkatkan sensitivitas di organ kewanitaan.

9. Khasiat anti-penyakit

Tongkat Ali juga menyembuhkan berbagai macam penyakit sebab di dalamnya memiliki kandungan seperti anti-malaria dan anti-kanser.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*